Cum realizam modelul pentru trasnfer?
3 participanți
Tattoo Art Forum :: Tattoo :: Tattoo Fun
Pagina 1 din 1
Cum realizam modelul pentru trasnfer?
Cred ca este un subiect care ar trebui discutat mai in detaliu. Am vazut mai multe lucrari pe aici si parerea mea este ca multi nu isi fac trasferul cum trebuie si probabil nici nu il trasfera bine pe piele motiv pentru care in loc sa iasa ceva frumos rateaza o lucrare. De aceea va invit la a va poza, scana sau ce vreti voi imaginile pt tatuaj si trasferul realizat pt ele si chiar sa veniti cu poze ale tatuajului dupa. Poate asa invatam unii de la altii cate ceva ce nu stim. Sper sa primiti bine acest subiect. Eu voi veni mai incolo cu exemple, dupa ce le voi pregati!
mariusik- Membru Gold
-
Numarul mesajelor : 980
Varsta : 40
Data de inscriere : 01/07/2010
mariusik- Membru Gold
-
Re: Cum realizam modelul pentru trasnfer?
sunt facute acum sau ai facut si tatuaje dupa ele?
Foarte bine realizate
Foarte bine realizate
nick_style- Membru Gold
-
Numarul mesajelor : 1386
Varsta : 44
Data de inscriere : 19/04/2009
Pai dupa unele am pus si lucrarile pe aici. Ala cu platon si aristotel este in lucru si nu voi pune poza decat dupa ce voi termina macar personajele.
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/197/22944561.jpg/
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/857/3copyn.jpg/
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/197/22944561.jpg/
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/857/3copyn.jpg/
mariusik- Membru Gold
-
Da da,le stiam tatuajele dar le-am uitat
nick_style- Membru Gold
-
sunt sigur ca ma vei contrazice marius dar nu cred ca nu e necesar sablonul sa fie f detaliat,unde fiecare umbra,chiar si cea mai mica sa fie incercuita,eu unul n-as mai intelege nimic din labirintul ala de linii, as prefera un sablon ceva mai aerisit
Fiecare are stilul lui de a lucra,nici Kat Von D nu folosea sabloane detaliate
Fiecare are stilul lui de a lucra,nici Kat Von D nu folosea sabloane detaliate
Pick- Membru Gold
-
Numarul mesajelor : 157
Varsta : 34
Data de inscriere : 29/01/2011
si nu ma refer neaparat la sabloanele tale
Pick- Membru Gold
-
Numarul mesajelor : 157
Varsta : 34
Data de inscriere : 29/01/2011
Da Pick, asa este. Fiecare are stilul lui si am avut si eu sabloane mai simple. Insa eu in momentul in care lucrez trebuie sa am detaliile acolo, pe piele. Iar daca este un portret vreau sa am fiecare detaliu deoarece trebuie sa il redau intocmai si in timpul lucrului prefer sa ma concentrez asupra tehnicii decat asupra fiecarei cute pe care nu am trecut-o pe desen. Puneti si voi exemple de transferuri sa vedem.
mariusik- Membru Gold
-
Pt un portret este cel mai bine sa faci orice detaliu,mie doar cel cu Platon mi s-a parut incarcat dar daca poate lucra dupa el asa este foarte bun.
O sa pun si eu exemplu la primul tatuaj
Totusi ar trebui sa explici pasii care-i faci pt. transfer ca ai deschis subiectul dar nu ai dat si raspunsul.
O sa pun si eu exemplu la primul tatuaj
Totusi ar trebui sa explici pasii care-i faci pt. transfer ca ai deschis subiectul dar nu ai dat si raspunsul.
nick_style- Membru Gold
-
Pasii?... Nu cred ca sunt niste pasi in realizarea desenului pentru transfer. Dar voi spune cam tot ce cred ca este necesar sa sestie, chiar si pt o persoana care de abia incepe.
Eu folosesc acele coli pt termocopiator. Unele sabloane le fac pe coala de transfer inclusa altele direct pe hartia scoasa de la imprimanta, depinde de model si de zona in care se va afla tatuajul. Nu poti sa mulezi foaia de imprimanta pe orice zona de pe corp; cel putin eu nu pot.
Folosesc un creion mecanic cu mina hb de 0.5 pt a urmari desenul pe coala de transfer. Desenul il fac pe o suprafata tare, de obicei pe birou. Lipesc foaia cu desenul de coala de transfer cu indigo ca sa nu se miste sub nici o forma. Eu o lipesc cu banda izolatoare: tine bine si se dezlipeste usor, fara sa rupa hartia. Daca este un desen complex folosesc si o lampa pt a avea lumina buna.
In rest cred ca se stie. Urmaresc atent fiecare linie, fiecare umbra, fiecare detaliu de care voi avea nevoie la tatuaj. Ma folosesc de linii mai groase, linii subtiri, linii intrerupte, hasura. Orice ma ajuta. Dar fara a ma aglomera peste limita. Cum transfer imaginea pe hartie... asta este alta poveste si s-a discutat pe larg in alt topic, deci nu reiau.
Eu folosesc acele coli pt termocopiator. Unele sabloane le fac pe coala de transfer inclusa altele direct pe hartia scoasa de la imprimanta, depinde de model si de zona in care se va afla tatuajul. Nu poti sa mulezi foaia de imprimanta pe orice zona de pe corp; cel putin eu nu pot.
Folosesc un creion mecanic cu mina hb de 0.5 pt a urmari desenul pe coala de transfer. Desenul il fac pe o suprafata tare, de obicei pe birou. Lipesc foaia cu desenul de coala de transfer cu indigo ca sa nu se miste sub nici o forma. Eu o lipesc cu banda izolatoare: tine bine si se dezlipeste usor, fara sa rupa hartia. Daca este un desen complex folosesc si o lampa pt a avea lumina buna.
In rest cred ca se stie. Urmaresc atent fiecare linie, fiecare umbra, fiecare detaliu de care voi avea nevoie la tatuaj. Ma folosesc de linii mai groase, linii subtiri, linii intrerupte, hasura. Orice ma ajuta. Dar fara a ma aglomera peste limita. Cum transfer imaginea pe hartie... asta este alta poveste si s-a discutat pe larg in alt topic, deci nu reiau.
mariusik- Membru Gold
-
Nu ma refeream la cum faci tu desenul pt.transfer,ma refeream sa scrii exact cum il aplici pe piele,cum pregatesti pielea inainte,cat timp lasi dupa ce ai aplicat si te apuci de treaba,etc.
nick_style- Membru Gold
-
Ok Nick! Desi am mai spus-o o zic si aici ca sa fie un peisaj complet.
Dupa ce mi-am pregatit statia si mi-am pus manusile spal zona pe care voi face tatuajul (si nu numai zona fixa pe care voi lucra ci si in jurul acesteia) cu apa distilata cu sapun verde (sau orice antibacterian de calitate). Rad parul cu un aparat de ras de unica folosinta dupa care spal iar zona bine sa nu mai fie nici un pic de par. Sterg cu servetele de unica folosinta si aplic dezinfectant (fie dettol - dezinfectant nu antisepticul care il folosim pt transfer, fie alt dezinfectant - mai sunt cateva firme pe piata care fac solutii dezinfectante pt piele). Dezinfectantul trebuie lasat putin sa isi faca treaba, nu aplicat si sters imediat. Dupa, se sterge suprafata si se lasa putin sa se usuce foarte bine.
Dupa ce s-a uscat aplici solutia pt transfer. In functie de ce solutie folosesti exista diferente, dar nu mari. Pt SS si solutia din mennen si aloe tehnic este aceeasi: nu se aplica foarte mult, se maseaza cat mai bine in piele (se aplica cu manusile puse!) pana pielea pare uscata - fara a fi insa!. Dettolul eu il aplic cu servetelul: pun pe un servetel si frec usor dar sigur zona pana se satureaza; la fel, pielea trebuie sa para a fi uscata dar sa nu fie. Dupa ce aplic transferul incep sa imi pregatesc aparatele si restul statiei de lucru (tusuri, apa etc. ) ceea ce va dura in jur de 20-30 minute (nu ma grabesc in a-mi pregati statia de lucru deoarece transferul trebuie lasat oricum sa se usuce cel putin 20 de minute). Cam atat cu transferul imaginii.
Dupa ce mi-am pregatit statia si mi-am pus manusile spal zona pe care voi face tatuajul (si nu numai zona fixa pe care voi lucra ci si in jurul acesteia) cu apa distilata cu sapun verde (sau orice antibacterian de calitate). Rad parul cu un aparat de ras de unica folosinta dupa care spal iar zona bine sa nu mai fie nici un pic de par. Sterg cu servetele de unica folosinta si aplic dezinfectant (fie dettol - dezinfectant nu antisepticul care il folosim pt transfer, fie alt dezinfectant - mai sunt cateva firme pe piata care fac solutii dezinfectante pt piele). Dezinfectantul trebuie lasat putin sa isi faca treaba, nu aplicat si sters imediat. Dupa, se sterge suprafata si se lasa putin sa se usuce foarte bine.
Dupa ce s-a uscat aplici solutia pt transfer. In functie de ce solutie folosesti exista diferente, dar nu mari. Pt SS si solutia din mennen si aloe tehnic este aceeasi: nu se aplica foarte mult, se maseaza cat mai bine in piele (se aplica cu manusile puse!) pana pielea pare uscata - fara a fi insa!. Dettolul eu il aplic cu servetelul: pun pe un servetel si frec usor dar sigur zona pana se satureaza; la fel, pielea trebuie sa para a fi uscata dar sa nu fie. Dupa ce aplic transferul incep sa imi pregatesc aparatele si restul statiei de lucru (tusuri, apa etc. ) ceea ce va dura in jur de 20-30 minute (nu ma grabesc in a-mi pregati statia de lucru deoarece transferul trebuie lasat oricum sa se usuce cel putin 20 de minute). Cam atat cu transferul imaginii.
mariusik- Membru Gold
-
Subiecte similare
» Noi ATASAMENTE pentru mesaje si mailuri.Mai mult pentru voi!
» Poveste fara sfarsit! - JOC
» Ceva ...
» Reglare aparat tatuat
» Ace pentru trasare: 0.35 vs 0.30
» Poveste fara sfarsit! - JOC
» Ceva ...
» Reglare aparat tatuat
» Ace pentru trasare: 0.35 vs 0.30
Tattoo Art Forum :: Tattoo :: Tattoo Fun
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum