Hai sa explicam cum facem un tatuaj in etape...
+37
baco
vacaroz
subsonique
Koma
trigon
justmecrazZy
Rookie
tattoo_maker
mariusik
mtattoo
sever
young_boy_florin
CryTattoo
tattoo_by_flo
MYKE
vally
Eurydice
BUJ3
rhearranged
jokerasu
senzation
anuuu
Diki
tyonutz
alexsally
tattoos
sicko
nosferatum
Riwe
sebastien tattoo
danieleion
nick_style
Piticu
paul_packmann1982
Bogdanflorin
geta
Ova-Tattoo Art
41 participanți
Pagina 15 din 18
Pagina 15 din 18 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18
Re: Hai sa explicam cum facem un tatuaj in etape...
Adevarul este ca dupa ce mi-am luat MS-urile prea putin m-am mai interesat de partea tehnica si din toate seminariile alea pe care le am m-am axat mai mult pe tehnica de lucru si pe partea artistica. Deoarece simt ca am nevoie de cineva live sa imi arate restul. Sunt atat de multe lucruri pe care cartile nu au cum sa ti le mai arate. Cred ca si de asta m-am oprit pe partea asta. Dar cu siguranta nu imi trebuie un curs de tatuaj ) .sever a scris:marius ai atatea seminarii uitate atent mai bn zis asculta si sa imi spui ce auzi aparate care merg fin sau sdranganit de metale? cand ai primit ms-urile dadeau in miezul bobinei??gandeste-te bine si aduti aminte
Si ca sa revin la subiect: nu! Zdranganitul se auzea numai la chinez si la fel si ''parlitura'' aia la bobina si bara de armare. Cand ai cursa aia mai lunga si bara de armare ai impresia ca este ca un val (nici nu stiu cum sa spun) nici nu are cum sa atinga bobina pt ca altfel nu ar mai fi aparut efectul ala vizual si nici sunetul finut. Oricum, recunosc ca nu stiam chestia asta exact si nici nu m-am prea dat cu capul sa o studiez din cauza chinezului. Acum imi dau seama ca o sa se schimbe ceva si la lucrul cu MS-urile...
mariusik- Membru Gold
-
Numarul mesajelor : 980
Varsta : 40
Data de inscriere : 01/07/2010
chestia aia ca un val ce spui tu este flow-ul masinii atunci defapt masina este reglata foarte bine,se vede ca si cand barul ar misca in reluare nu?
daca loveste bobine nu ai sa obti niciodata miscarea aia a barului.vad ca iti revi din nou pe tera si tu acuma:)
daca loveste bobine nu ai sa obti niciodata miscarea aia a barului.vad ca iti revi din nou pe tera si tu acuma:)
https://www.youtube.com/watch?v=lvV9xjwOTVg&feature=related
ce spuneti de sunetul care il scoate? loveste sau nu?
nosferatum- Membru Gold
-
Numarul mesajelor : 827
Varsta : 33
Data de inscriere : 26/07/2009
nosferatum a scris:https://www.youtube.com/watch?v=lvV9xjwOTVg&feature=related
Nu, nu loveste...
Ai impresia ca loveste bobinele pentru ca este prea fortata calibrarea, dar nu loveste nici o bobina.
Postati si voi cate un video daca se poate sa ma lamuriti si pe mn cum naiba de la voi nu atinge ciocanul bobina fata si are si putere.Eu consider ca e pur simplu imposibil sa nu atinga deoarece nu va putea respecta acea distanta intre contact si arc fata fara sa atinga.Si aici nu ma refer nu sa o loveasca violent, ma refer sa o atinga...
nosferatum- Membru Gold
-
@Nosferatum
Scopul bobinelor nu este sa TRAGA bara de contact ci din contra sa o RESPINGA, tocmai din cauza asta avem arcurile care lucreaza la treaba asta, si exact din cauza asta nicodata la un aparat bine calibrat contact-bar-ul nu va atinge bobinele.
Uite mai jos un ghid interesant...
http://dl.transfer.ro/transfer_ro-24jul-57167aaaebf35b.zip
Scopul bobinelor nu este sa TRAGA bara de contact ci din contra sa o RESPINGA, tocmai din cauza asta avem arcurile care lucreaza la treaba asta, si exact din cauza asta nicodata la un aparat bine calibrat contact-bar-ul nu va atinge bobinele.
E interesant pt cei ce pun prima data mana pe un aparat.Tin sa te contrazic, electromagnetii atrag bara, ceea ce o respinge e tensiune din arcul spate, atunci cand circuitul se intrerupe.
nosferatum- Membru Gold
-
nosferatum- Membru Gold
-
nosferatum a scris:https://www.youtube.com/watch?v=lvV9xjwOTVg&feature=related
categoric nu loveste asa trebuie sa se auda ,ai impresia ca loveste dar nu si asculta c anu auzi sunet metal pe metal,iar bobinele atrag ciocanelul ,cand se intrerupe contactul de la arcul fatza nu mai atrag si sunt trase in sus de arcul spate apoi atingand arcul fatza iara este contact si iara sunt atrase de bobine si tot asa oscileaza .
subsonique a scris:@Nosferatum
mariusik- Membru Gold
-
+ 1 Exact! Scopul arcului spate tocmai asta este, de a readuce bara de contact in pozitie initiala, adica de a reface contactul dintre arc fata si surubul de reglaj. Cu cat are mai multa tensiune cu atat revine mai repede si se reia si ciclul mai repede si tot asa; cu cat are mai putina tensiune revine mai greu; de asta se si folosesc arcuri spate mai tensionate pt linere pt ca au nevoie de viteza, adica bara de contact sa revina cat mai rapid in pozitie initiala si sa isi reia ciclul mai repede si tot asa.sever a scris:nosferatum a scris:https://www.youtube.com/watch?v=lvV9xjwOTVg&feature=related
categoric nu loveste asa trebuie sa se auda ,ai impresia ca loveste dar nu si asculta c anu auzi sunet metal pe metal,iar bobinele atrag ciocanelul ,cand se intrerupe contactul de la arcul fatza nu mai atrag si sunt trase in sus de arcul spate apoi atingand arcul fatza iara este contact si iara sunt atrase de bobine si tot asa oscileaza .
mariusik- Membru Gold
-
Si totusi mariusik ne spui si noua daca la acel ultim tatuaj care e superb ai reglat masinile sa nu mai atinga ciocanelul miezul bobinelor?
nick_style- Membru Gold
-
Numarul mesajelor : 1386
Varsta : 44
Data de inscriere : 19/04/2009
L-am reglat, cred ca pt prima data asa cum trebuie. Mi-am ascutit mai bine auzul si vederea si am reusit sa scot acel ''flow'' al barii de armare la fiecare setare pe care o faceam, fie ca umpleam fie ca aveam umbre fine. Ideea este sa simti aparatul. Explicatii tehnice nu prea stiu sa dau pt ca mi-e teama sa nu fiu interpretat gresit. Totul este sa cunosti baza de lucru si setarile si in rest trebuie sa simti totul la mana: pielea clientului, cat si cum intra acul (si aici depinde de viteza aparatului, voltaj, arc fata, presiunea mainii). Dar oricum, am mai zis undeva cred, daca cunosteam si eu acum toate chichitele (sau macar 50% din ele) probabil ca tatuajele mele ar fi aratat cu 200% mai altfel. Inca caut, explorez, invat... ca si voi de altfel.
mariusik- Membru Gold
-
Bun,dar acel flow l-ai obtinul atingand miezul bobinei sau nu?
O sa trimit un mail celor de la MS precum am cumparat o masina de la ei si sa-mi zica exact daca trebuie sa atinga sau nu si o sa va arat dovada daca am dreptate sau nu
Ei sigur o sa ne lamureasca exact.
O sa trimit un mail celor de la MS precum am cumparat o masina de la ei si sa-mi zica exact daca trebuie sa atinga sau nu si o sa va arat dovada daca am dreptate sau nu
Ei sigur o sa ne lamureasca exact.
nick_style- Membru Gold
-
Asa sa faci, dar sa stii ca daca bara de armare va bubui in capul bobinei ''flow-ul'' acela nu iti va iesi. De aceea trebuie sa fie un echilibru intre distanta contacte si voltaj. Asa ca, in loc sa intrebi pe la naiba in prazanic, mai bine il bazai pana merge. Important este sa il reglezi bine sa poti sa faci tatuaje frumoase fara sa **** omul pe care lucrezi. Pe mine unu nu ma obsedeaza aceste probleme. Doar ma preocupa in masura in care imi afecteaza modul de lucru. Si la ultimele lucrari acest element m-a facut sa fiu mai atent la setari si mi-a prins bine.
Ultima editare efectuata de catre mariusik in Joi Iul 28, 2011 10:19 am, editata de 1 ori
mariusik- Membru Gold
-
Subsonique rear coil e bobina de jos si aia nu trebuie sa o atinga,e alta treaba,noi vorbeam de cea de sus iar cu bobinele imping bara de contact chiar nu te inteleg pt. ca-e clar ca o trage.La fizica elementara sigur inveti ca orice electromagnet atrage corpurile metalice si nu le respinge.
Am primit un raspuns de la MS care nu m-a lamurit cu nimic:))
From: "MSL Info"Add sender to Contacts
To: "nicu rusu"
Hi Nick
I'm not being rude BUT please ignore peoples opinions.
if the machine is running and you are able to use it and tattoo with no problems - then the machine is fine.
all manufacturers make machines different, and ours are hand built and individually tuned.
if you are experiencing problems, then please call on 0121 449 3799
thanks
Am primit un raspuns de la MS care nu m-a lamurit cu nimic:))
From: "MSL Info"
To: "nicu rusu"
Hi Nick
I'm not being rude BUT please ignore peoples opinions.
if the machine is running and you are able to use it and tattoo with no problems - then the machine is fine.
all manufacturers make machines different, and ours are hand built and individually tuned.
if you are experiencing problems, then please call on 0121 449 3799
thanks
nick_style- Membru Gold
-
@Nick
Asa e, ai dreptate.
Deci contact-bar-ul trebuie sa ciocaneasca bobinele... o sa-mi setez din nou masinile...
Imi cer scuze ca nu am stiut si v-am indus in eroare... si imi fac si autocritica.
http://www.school-for-champions.com/science/electromagnetism.htm
Asa e, ai dreptate.
Deci contact-bar-ul trebuie sa ciocaneasca bobinele... o sa-mi setez din nou masinile...
Imi cer scuze ca nu am stiut si v-am indus in eroare... si imi fac si autocritica.
http://www.school-for-champions.com/science/electromagnetism.htm
A fost o ironie asta?)
nick_style- Membru Gold
-
doi oameni pur si simplu nu inteleg doua chesti pe acest forum iar incapatanarea de a invata o sa va coste timppierdut si calitate proasta in lucru! Unu esti tu nick care esti mai incapatanat ca un catar si nu intelegi cand omu te invatza de bine nu de rau iar doi subsonique care nu vrei sa intelegi nici tu ca bobinele unui aparat tattoo atrag nu resping ciocanelul. downloadati tattoo machine secrets acolo va arata si pe dracu cum functioneaza si va linistiti cu subiectu asta. nick dai sa bata in bobine pana iti crapa cadru si mult succes la umbre fine si alt cele ce drac sa mai zic,cateodata ma intreb de ce drac imi mai pierd timpul sa ajut cand pot sta la o terasa sa beau o bere linistit la soare:)
Ps pt subsonique: daca arcul spate trage barul in jos asa cum crezi tu ,de ce este tensionat in sus imi rasp si mie te rog?
Ps pt Nick: in afara de youtube spunemi cati artisti mari sau conventii sau saloane in europa ai vazut ca sa iti dai cu parerea asa cu patima.
si inca ceva grija cu filmuletele de pe youtube ...foarte foarte multe sunt postate de oameni poate cu experienta mult mai mica ca si voi ,nu le folositi ca sfaturi doar cele in care vedeti tatuatori experimentati cunoscuti!
Ps pt Nick: in afara de youtube spunemi cati artisti mari sau conventii sau saloane in europa ai vazut ca sa iti dai cu parerea asa cu patima.
si inca ceva grija cu filmuletele de pe youtube ...foarte foarte multe sunt postate de oameni poate cu experienta mult mai mica ca si voi ,nu le folositi ca sfaturi doar cele in care vedeti tatuatori experimentati cunoscuti!
Nici nu stii cata dreptate ai...sever a scris:...cateodata ma intreb de ce drac imi mai pierd timpul sa ajut cand pot sta la o terasa sa beau o bere linistit la soare
man nu stiu daca rasp tau este la modul ironic sau nu dar acuma nu o spun sub forma de lauda ...am echipament de peste 500 de mil in salon chiar crezi ca am cheltuit atat dea lungul timpului in ultimele tehnologii s anu stiu sa le folosesc sincer acuma? aparatura foto pentru tattoo ce o am in salon costa peste 250 de milioane (suma ce multi nu o au in aparatura lor de tattoo)si asta in afara de aia 500 de ce spuneam in scule ...oare chiar sunt vreun nestiutor si vorbesc aici in lipsa de ocupatie man?
daca dau vreun sfat il dau doar din ce am testat si stiu sigur despre ce vb nu din filmulete carti etc iar daca incerc sa ajut o fac sa nu cheltuie si altii inutil sau sa piarda timp aiurea cum faceam eu la inceputuri ci sa treaca direct la un nivel superior...cred ca pt asta sau inventat forumurile nu?
daca dau vreun sfat il dau doar din ce am testat si stiu sigur despre ce vb nu din filmulete carti etc iar daca incerc sa ajut o fac sa nu cheltuie si altii inutil sau sa piarda timp aiurea cum faceam eu la inceputuri ci sa treaca direct la un nivel superior...cred ca pt asta sau inventat forumurile nu?
Ultima editare efectuata de catre sever in Joi Iul 28, 2011 8:45 pm, editata de 2 ori
subsonique la postul discutii chat a ramas o intrebare pt tine pt ca nu inteleg de ce mi-ai scris ce mi-ai scris acolo,ma nedumeresti?
Pagina 15 din 18 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18
Pagina 15 din 18
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum