Tattoo Art Forum
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Vindecarea tatuajului

+90
adrian23
make94
Fairylina
Rebecccca
joinmihai
myhaella.m
razvanmihai
dolfi
Alberts79
alina168
bogdan85
Enigmatic
ALINAAMALIA
cretzullicious
leolivinginkorea
Weps
MariusMKV
marian
subsonique
roro
alina_dark
Endless
rooxanyk
Alex
andreea.daniel
rechines
corado
adyshorrr
young_boy_florin
CIulik
c8ilu18
mariusik
Pick
superstefi
ionutzxxx_1991
cezaryon666
CobraSupplies
vally
smiresmire
sever
cashu21
senzation
alexxxa
MissButterfly
Nockthurnal
nosferatum
BlackVirus
RayOfRa
razva
Lyanna
chipiko
tzily
luigim
Umbra
supitza
marinusha
alex1996
honeygirl
ciprian
RedNeCk
ten hours left
parazitu1800
Norina
alexsally
Chow05
tattoos
laura_georgiana2003
nick_style
kmytsa
freak_dudette
timea89
God-Of-War
ciprik22
tiberiuenache
cedrik
keeekeeess
Quacker
melinda
anck
addi
dodolino
dragon
Buli
geta
Maltesse Cross
sascha
scorpy
paulhd2003
again
Ova-Tattoo Art
94 participanți

Pagina 4 din 21 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 12 ... 21  Urmatorul

In jos

Vindecarea tatuajului - Pagina 4 Empty Re: Vindecarea tatuajului

Mesaj Scris de Ova-Tattoo Art Mar Mai 13, 2008 9:33 pm

Bepanthenul nu este pentru asa ceva. El este folosit in perioada de vindecare (acum se fol. si alte unguente mult mai bune). Pentru plaja, trebuie sa iti cumperi protectie solara de la magazin. Cand ajungi la plaja, te dezbraci (dar nu complet Laughing ) apoi ungi zona tatuata cu acea crema protectoare, putin in exces. Daca faci si baie, atunci e bine sa o ungi la fiecare iesire din apa (stergi apa si ungi, nu lasi pielea sa se usuce de la sine, deoarece, picaturile de apa au efect de lupa si amplifica razele UV, distrugand mai repede tatuajul). Bafta! Tatuajul trebuie protejat tot timpul si nu doar in perioada de vindecare. Si 1 data la 5-10 ani necesita cate un retus!
Ova-Tattoo Art
Ova-Tattoo Art
Admin
Admin

masculin
Numarul mesajelor : 2675
Varsta : 47
Data de inscriere : 18/11/2007

http://www.ova-tattooarte.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de addi Mar Mai 13, 2008 9:34 pm

Dap. Dar daca nu mergem la mare sa zicem,in minunatul oras ,pot proceda cum am spus mai devreme ?
addi
addi
Membru Bronz
Membru Bronz

masculin
Numarul mesajelor : 36
Varsta : 44
Data de inscriere : 04/04/2008

http://myspace.com/adialbinutza

Sus In jos

Mesaj Scris de Ova-Tattoo Art Mar Mai 13, 2008 9:36 pm

Soarele are ultraviolete in orice oras Smile , deci procedura este aceiasi!
Ova-Tattoo Art
Ova-Tattoo Art
Admin
Admin

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de addi Mar Mai 13, 2008 9:38 pm

Am inteles. Solutie de plaja si de voie prin oras fara frica. Razz
addi
addi
Membru Bronz
Membru Bronz

masculin
Numarul mesajelor : 36
Varsta : 44
Data de inscriere : 04/04/2008

http://myspace.com/adialbinutza

Sus In jos

Mesaj Scris de Ova-Tattoo Art Mar Mai 13, 2008 9:55 pm

Da. Asta numai daca vrei ca tatuajul tau sa arate viu si peste 1 an sau 2. Bafta!
Ova-Tattoo Art
Ova-Tattoo Art
Admin
Admin

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de Quacker Vin Oct 31, 2008 1:36 pm

Salutare. Sunt si eu programat la un tattoo pe 17 noi. si vroiam sa intreb in perioada de vindecare daca se poate transpira? Eu sunt sportiv de performanta si am antrenamente la care se transpira abundent! Astept si eu un raspuns ca sa stiu daca sa ma reprogramez sau nu Very Happy Ms anticipat! Peace

Quacker

masculin
Numarul mesajelor : 1
Varsta : 36
Data de inscriere : 17/09/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de Ova-Tattoo Art Dum Noi 02, 2008 9:50 pm

Quacker a scris:Salutare. Sunt si eu programat la un tattoo pe 17 noi. si vroiam sa intreb in perioada de vindecare daca se poate transpira? Eu sunt sportiv de performanta si am antrenamente la care se transpira abundent! Astept si eu un raspuns ca sa stiu daca sa ma reprogramez sau nu Very Happy Ms anticipat! Peace

Poti sa transpiri, dar dupa fiecare antrenament trebuie sa faci baie sau dus. Daca faci un astfel de efort, trebuie sa ai grija sa nu tensionezi crustele post-operatorii ale tatuajului, in perioada de vindecare, deoarece, daca face crapaturi, pe-acolo va curge limfa, ceea ce duce la eliminarea vopselei odata cu ea. In acele locuri tatuajul se va decolora sau chiar vor aparea linii albicioase - care arata ca niste cicatrici. Bafta in continuare!
Ova-Tattoo Art
Ova-Tattoo Art
Admin
Admin

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de keeekeeess Mier Dec 03, 2008 12:59 am

Salut, mi-am facut un tatuaj si dupa 5 zile vad ca s-a format o pielita destul de subtire care se ia putin cate putin. Am folosit bepantehene, dar mi-e frica sa nu fii pus prea mult pe tatuaj pentru ca in primele zile mi-a curs destul de multa cerneala din el. Acuma unde se duce pielita imi ramane culoarea oleaca mai stearsa. Va trebui sa-l retusez sau asta face parte din vindecare, iar culoarea se va vedea mai bine dupa ce se vindeca?

Am facut si o poza cu pielita care s-a luat in unele zone si a crapat in altele.

http://img201.imageshack.us/my.php?image=img0280fq4.jpg

keeekeeess

masculin
Varsta : 35
Data de inscriere : 03/12/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de cedrik Mier Dec 03, 2008 6:32 am

acum dimineata am citit in graba cele 6 pagini ale topicului si n`am vazut un raspuns concret.. care crema e mai buna post operatorie? benpanthen sau baneocin?

Benpanthen.Dexpantenolul, substanta activa a produsului Bepanthen, are aceleasi efecte ca si acidul pantotenic, intrucat este rapid transformat in aceasta vitamina, in organism. Totusi, are avantajul de a fi mai usor absorbit, atunci cand este aplicat local. Acidul pantotenic este o componenta a esentialei coenzime A care, sub forma de acetil-coenzima A, joaca un rol central in metabolismul tuturor celulelor. Este, prin urmare, indispensabil pentru dezvoltarea si regenerarea tegumentelor si mucoaselor.

Baneocinul este activ in toate infectiile provocate de germeni patogeni sensibili la neomicina si/sau la bacitracina. Actiunea Baneocinului unguent este intensificata de un pansament. Baneocin pudra: - Infectii bacteriene ale pielii de mica extindere, de ex: Herpes simplex, Herpes zoster/vezicule de varicela, impetigo contagios supurant, ulcere infectate ale gambei, eczeme infectate, dermatite fesiere (la nou-nascuti) infectate cu bacterii. Prevenirea infectiilor ombilicale la nou-nascuti. Dupa interventii chirurgicale (dermatologice) Baneocin pudra poate fi utilizat ca adjuvant in ingrijirea postoperatorie (excizii si cauterizari, tratarea ragadelor, ruptura perineala, episiotomie, rani si cicatrice supurante). Baneocin unguent: Infectii bacteriene focale ale pielii: Furuncule, antrax (dupa tratament chirurgical), foliculita barbiei, foliculita profunda, hidrosadenite supurative, periporite, perionyxis. Infectii ale pielii de extindere limitata: Impetigo contagios, ulcere infectate ale gambei, eczeme secundare infectate, rani si taieturi infectate secundar, opariri cu apa fierbinte, arsuri, operatii estetice si grefe cutane (de asemenea profilactic si pansamente cu unguent). Dupa interventii chirurgicale: Baneocin unguent poate fi folosit ca adjuvant in timpul ingrijirii postoperatorii: Baneocin unguent intins pe fese de tifon este eficient la pacientii cu infectii sau rani (ex. infectii ale canalului urechii externe, rani sau escare chirurgicale).

si`n caz de excess de crema aplicata.. se poate tampona cu un servetel sau pansament steril?

pot folosii si un spray de aloe vera? (concentratie aprox 78%)

Detalii produs

Datorita gamei largi de aplicabilitate, Aloe First este un produs ce nu trebuie sa lipseasca din orice casa.
Usor de pulverizat, contine gel stabilizat de Aloe vera, propolis, alantoina si un complex exclusiv de 11 extracte din diferite plante, atent selectionate, renumite pentru efectele lor binefacatoare, de la musetel pana la eucalipt.
Avand un pH echilibrat, poate fi utilizat si de persoanele cu piele foarte sensibila.

Rezultate exceptionale se obtin in urmatoarele cazuri:

arsuri - pulverizat pe zona afectata dispare durerea, nu se mai formeaza flictene, refacerea tisulara este mult mai rapida si nedureroasa;
leziuni tegumentare diverse: plagi zdrobite sau suprainfectate, contuzii, eruptii cutanate, escare;
inflamatiile mucoasei bucale (pulverizat in cavitatea bucala): stomatite, afte bucale si linguale, micoze bucale;
paradontopatii (unde se asociaza cu pasta de dinti si cura interna);
opreste evolutia faringitelor, laringitelor si amigdalitelor incipiente (pulverizat in cavitatea bucala si gargara);
ulceratii cronice, ulcere varicoase (in combinatie cu Aloe Propolis Creme);
micoze diverse (pitiriazis versicolor, ciuperci interdigitale);
vaginal - candida, tricomonas (se utilizeaza intravaginal tampoane imbibate cu aloe First dupa toaleta intima la interval de 2 ore);
Zona Zoster - atenueaza durerea si elimina pruritul;
psoriazis, ihtioza, vitiligo (trebuie insotit si de aplicatii cu Aloe Vera Gelly, consum intern Aloe Vera Gel, Nature Min, Forever Kids, antioxidanti - A-Beta-CarE, Forever Lycium Plus, regim alimentar adecvat, expunere la soare a zonei lezate);
pulverizat in cavitatea nazala: rinoree, rinita cronica (inclusiv alergica), guturai, sinuzita;
in ureche - efecte antialgice calmand durerile provocate de curent, oreion, etc.
inlatura matreata, fortifica radacina firului de par, regenereaza tegumentul paros al capului;
inlatura senzatiile de prurit si inflamabile indiferent de cauza (varicela, rujeola, rubeola, inclusiv intepaturi de insecte).
cedrik
cedrik
Membru Silver
Membru Silver

masculin
Numarul mesajelor : 53
Varsta : 39
Data de inscriere : 28/01/2008

http://punkz5.tripod.com

Sus In jos

Mesaj Scris de Ova-Tattoo Art Mier Dec 03, 2008 10:31 pm

keeekeeess a scris:Salut, mi-am facut un tatuaj si dupa 5 zile vad ca s-a format o pielita destul de subtire care se ia putin cate putin. Am folosit bepantehene, dar mi-e frica sa nu fii pus prea mult pe tatuaj pentru ca in primele zile mi-a curs destul de multa cerneala din el. Acuma unde se duce pielita imi ramane culoarea oleaca mai stearsa. Va trebui sa-l retusez sau asta face parte din vindecare, iar culoarea se va vedea mai bine dupa ce se vindeca?

Am facut si o poza cu pielita care s-a luat in unele zone si a crapat in altele.

http://img201.imageshack.us/my.php?image=img0280fq4.jpg

Salut. Tatuajul tau e foarte amator si este batut foarte adanc, ceea ce a cauzat ranirea mult prea grava a tesutuluii.. Supurarea indelungata este efectul unei iritatii/infectii ale tesutului. Partea decolorata din tatuaj este cea care a fost infectata, iar supurarea a diluat tusul de sub piele, eliminandu-l. Cam asa sta treaba. De aceea trebuie evitate si umpluturile brute (numai cu negru) a tribalului. Dezavantaje:suprasolicitarea tesutului - cicatrici, ingreunarea unui eventual cover-up, conturul nu mai este scos in relief...
Ova-Tattoo Art
Ova-Tattoo Art
Admin
Admin

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de cedrik Joi Dec 04, 2008 12:50 am

ova.. poate`mi raspunzi si mie plz ... si poza e la topicul cu "hand made" ... aia care fac in baie Laughing
cedrik
cedrik
Membru Silver
Membru Silver

masculin
Numarul mesajelor : 53
Varsta : 39
Data de inscriere : 28/01/2008

http://punkz5.tripod.com

Sus In jos

Mesaj Scris de Ova-Tattoo Art Lun Dec 08, 2008 12:12 am

Cedric, nu te supara pe mine, dar sincer nu mai stiu la ce trebuie sa raspund. Ma jur, sunt cu capul calendar. Mai scrie-mi o data aici si pune lincul topicului unde trebuie sa raspund si linkul pozei de care e vorba. Nu imi dau seama! Nu te superi, nu e rea vointa si nici nepasare!
Ova-Tattoo Art
Ova-Tattoo Art
Admin
Admin

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de Ova-Tattoo Art Lun Dec 08, 2008 12:14 am

P.S. Daca e vorba despre cremele pentru tratament, pot sa iti spun ca cea mai buna crema este Bepanthen Plus. Si mai exista ceva creme fixatoare de vopsea in piele.
Ova-Tattoo Art
Ova-Tattoo Art
Admin
Admin

masculin

Sus In jos

Vindecarea tatuajului - Pagina 4 Empty Vindecare si postvindecare

Mesaj Scris de tiberiuenache Mar Mar 10, 2009 7:06 pm

Salut! Mi-am facut si eu un tatuaj si dupa ce am citit pe internet diferite sfaturi plus ce mi-a fost explicat de catre cei de la salon...am priceput in mare!
Dar as mai avea cateva intrebari:
1. Cam cate zile e bine sa folosesc Bepanthene Unguent ? 3-4-5 zile e ok?
2. In aceste zile 3-5 e bine sa il mai si spal cu apa simpla rece...sub dus? (Stiu ca nu trebuie calda si sa-l scufund)
3. Dupa ziua 5 unii zic sa folosesc o crema hidratanta...dar de care? Bepanthene Crema e buna, e destul de hidratanta? Sau ce altceva?
4. Cojite nu am decat f putine in zonele unde s-a insistat, nu le jupoi sau altceva dar ele se mai iau cand dau cu unguent, e ok asa?
5. Dupa cate luni se considera vindecat total, pt a putea sta la soare si la plaja?

Va multumesc anticipat!

tiberiuenache

masculin
Varsta : 46
Data de inscriere : 10/03/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de Ova-Tattoo Art Sam Mar 14, 2009 1:44 am

Unguent trebuie sa fol de 2-3 ori pe zi. Baie poti face normal, cojile post-operatorii nu trebuie rupte...trebuie lasate sa cada singure. Dupa ce au cazut in totalitate, mai dai cu crema Bepanthe inca 3-5 zile, dupa care, schimbi crema - cu una hidratanta, normala. Chiar si dupa vindecare, dupa fiacare baie, trebuie uns tatuajul cu crema hidratanta, pentru se pastra mereu viu si nu se recomanda solarul (razele UV). Daca stai la plaja, sa fol. protectie impotriva razelor UV, cu factor marit de protectie... Cam asta este...Bafta!
Ova-Tattoo Art
Ova-Tattoo Art
Admin
Admin

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de ciprik22 Mar Mar 31, 2009 8:49 pm

am si eu o intrebare...este bun unguentul Fluocinolon N pt tatuaj??ast cu nerabdare un raspuns

ciprik22

masculin
Numarul mesajelor : 3
Varsta : 37
Data de inscriere : 31/03/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de God-Of-War Mier Apr 01, 2009 3:40 pm

Buna sunt Nou pe Forum. Stau in Italia. Salut All. Very Happy
As vrea sa-mi fac si eu un Tatuaj...am deja model etc...am fost la salon sa ma interesez cat coasta si mi-au zis 280€ - 300€...
Cum ca NU prea le am in domeniu...as vrea sa va intreb pe voi daca NU e tzapa. Smile
Adik nho cum ca nu le am sa-mi ceara in plus.
Model:
1. https://2img.net/h/oi41.tinypic.com/mwpiea.jpg
2. https://2img.net/h/oi40.tinypic.com/2cekyd.jpg
Numaru 2 este facut de mine cu culorile care le vreau. Very Happy

*-*
Ova-Tattoo Art, Cum ca stau in Padova...NU e mare distanta de la Padova la Verona, Very Happy Uh cam cat ai cere pe acel TaTToo. ?Smile
Astept si Eu un ID sa vb mai bn despre acest subiect. Ma intereseaza. Very Happy

God-Of-War

masculin
Varsta : 33
Data de inscriere : 01/04/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de ciprik22 Vin Apr 03, 2009 1:26 pm

sal all...sunt nou pe forum..as vrea sa imi dati si mie un rasp la o intrebare:este bun unguentul Fluocinolon N pt tatuaje??pt ca eu am dat mereu cu acest fel de unguent.va rog,ast un rasp

ciprik22

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de ciprik22 Dum Apr 05, 2009 2:25 pm

kre ma ajuta si pe mn sa imi raspunda la intrebarile care le-am pus,va rog

ciprik22

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de Ova-Tattoo Art Lun Apr 06, 2009 11:37 am

Nu e bun Fluocinolonul pt. tattoo. Iti recomand Bepanthen Plus sau alte unguente cu vitamina A.
Ova-Tattoo Art
Ova-Tattoo Art
Admin
Admin

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de timea89 Joi Apr 09, 2009 9:12 pm

am si eu niste intrebari, mi-am facut un tatuaj de vreo 5zile pe picior dar e in zona degetelor si am lucrat in fiecare zi de atunci la inceput nu mi-am pus nimic doar unguentul recomandat si sosetele. s-a imprimat pe sosete Sad de cate ori ma dadeam cu unguent, o prietena mi-a zis sa imi pun folie cat timp sunt la lucru. mi-am pus si folie dar acum parca si-a pierdut din culoare sau nu stiu e ciudat si parca nu se face scoarta aceea de care toata lumea vorbeste Rolling Eyes unguentul se numeste Baneocin e bun?
e bine ca mi-am pus folie? si daca nu atunci cum e bine sa fac ca sa pot sa port adidasi la lucru? mersi

timea89

feminin
Varsta : 35
Data de inscriere : 09/04/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de Ova-Tattoo Art Mier Apr 15, 2009 2:52 pm

E bine ca ti-ai pus folie, dar asta trebuia inainte sa se imprime in ciorapi si sa se lipeasca coaja post - operatorie. Baneocimul nu e bun pentru tattoo, ci doar pt. piercing. Si la piercing face sa cada pietrele de la bijuterii. Eu recomand tot un unguent fixator sau bepanthen si creme cu vitamina A.
Ova-Tattoo Art
Ova-Tattoo Art
Admin
Admin

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de freak_dudette Joi Apr 16, 2009 6:49 am

Buna Very Happy , sunt noua aici si am o nedumerire, sper ca m-ati putea ajuta.

Am un tatuaj facut pe laba piciorului de 2 saptamani, este al 2-lea tatuaj facut in prelungirea primului (primul a fost supus la un retouch deoarece initial a facut crusta si a ramas cu pete). Am avut grija de el ca la carte, am facut tot ce mi s-a spus: folia protectoare am dat-o jos a 2-a zi dimineata (tatuajul a fost facut la 7pm, ziua precedenta), l-am spalat bine cu apa calda, apoi, din 2 in 2 ore am continuat sa-l spal si sa-l ung cu Bephantene. Saptamana asta, fac acelasi lucru, dar de vreo 5 ori pe zi, doar cand simt ca se usuca. De asemenea, am incercat sa tin tatuajul neacoperit cat de mult, iar cand trebuia sa plec undeva, purtam adidasi largi, pentru a nu-l irita. Acum vine intrebarea mea: este normal ca partea in mai apropiata de glezna si de talpa sa fie mai decolorat (da, a tot supurat limfa prima saptamana) si parca un pic e in depth (adica e ca un fel de sant)? Stiu ca tatuajele pe laba piciorului se vindeca greu deoarece e o zona mai osoasa si pielea e mult mai sensibila, dar procesul de vindecare merge bine, in sensul ca mai am putina pielita ce trebuie sa cada si a inceput sa ma manance.

Sper ca totul e ok Razz

I love you
freak_dudette
freak_dudette

feminin
Numarul mesajelor : 2
Varsta : 34
Data de inscriere : 16/04/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de Ova-Tattoo Art Joi Apr 16, 2009 2:07 pm

God-Of-War a scris:Buna sunt Nou pe Forum. Stau in Italia. Salut All. Very Happy
As vrea sa-mi fac si eu un Tatuaj...am deja model etc...am fost la salon sa ma interesez cat coasta si mi-au zis 280€ - 300€...
Cum ca NU prea le am in domeniu...as vrea sa va intreb pe voi daca NU e tzapa. Smile
Adik nho cum ca nu le am sa-mi ceara in plus.
Model:
1. https://2img.net/h/oi41.tinypic.com/mwpiea.jpg
2. https://2img.net/h/oi40.tinypic.com/2cekyd.jpg
Numaru 2 este facut de mine cu culorile care le vreau. Very Happy

*-*
Ova-Tattoo Art, Cum ca stau in Padova...NU e mare distanta de la Padova la Verona, Very Happy Uh cam cat ai cere pe acel TaTToo. ?Smile
Astept si Eu un ID sa vb mai bn despre acest subiect. Ma intereseaza. Very Happy

Ti-l fac cu 200 daca vi aici la salon.
Ova-Tattoo Art
Ova-Tattoo Art
Admin
Admin

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de Ova-Tattoo Art Joi Apr 16, 2009 2:11 pm

freak_dudette a scris:Buna Very Happy , sunt noua aici si am o nedumerire, sper ca m-ati putea ajuta.

Am un tatuaj facut pe laba piciorului de 2 saptamani, este al 2-lea tatuaj facut in prelungirea primului (primul a fost supus la un retouch deoarece initial a facut crusta si a ramas cu pete). Am avut grija de el ca la carte, am facut tot ce mi s-a spus: folia protectoare am dat-o jos a 2-a zi dimineata (tatuajul a fost facut la 7pm, ziua precedenta), l-am spalat bine cu apa calda, apoi, din 2 in 2 ore am continuat sa-l spal si sa-l ung cu Bephantene. Saptamana asta, fac acelasi lucru, dar de vreo 5 ori pe zi, doar cand simt ca se usuca. De asemenea, am incercat sa tin tatuajul neacoperit cat de mult, iar cand trebuia sa plec undeva, purtam adidasi largi, pentru a nu-l irita. Acum vine intrebarea mea: este normal ca partea in mai apropiata de glezna si de talpa sa fie mai decolorat (da, a tot supurat limfa prima saptamana) si parca un pic e in depth (adica e ca un fel de sant)? Stiu ca tatuajele pe laba piciorului se vindeca greu deoarece e o zona mai osoasa si pielea e mult mai sensibila, dar procesul de vindecare merge bine, in sensul ca mai am putina pielita ce trebuie sa cada si a inceput sa ma manance.

Sper ca totul e ok Razz

I love you

Salut. E o zona dificil de intretinut. Trebuia sa il faci si tu la vara, cand poti sa folosesti incaltaminte lejera - slapi, sandale... Nu e normal sa fie mai decolorat in acea zona. Culorile trebuie sa fie uniforme si la fel de intense. Problema e ca limfa a spalat mai mult tusul, fiind o zona mai atacata!!!
Ova-Tattoo Art
Ova-Tattoo Art
Admin
Admin

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat